Om Oss

Frozen Fun-food

Frozen Fun-Food sajten drivs av företaget Tjelvling FunFood AB. Företaget har funnits sedan år 2019. Vår första webbshop med e-handel startades redan 2002. www.mrwaffle.se är en av butikerna och lanserades i mars 2013.

Frozen Fun-Food

Vi importerar och marknadsför under det egna varumärken frysta produkter för restaurang, café, kiosk, fastfood, föreningar, storkök, servicehandel och foodservice.

Vår Affärsidé

Frozen Fun-food affärsidé bygger på att förenkla hanteringen av lättsålda produkter genom att leverera utvalda produkter som kompletta lösningar av hög kvalitet och bistå våra kunder med bästa service.

Vårt sortiment

Frozen Fun-food erbjuder ett brett urval av frysta produkter och har ett heltäckande sortiment för din verksamhet.

Vårt ansvar

Tjelvling Funfood är ansluten till

  • El-Kretsen för producentansvaret av elektriska (konsument)produkter och WEEE-direktivet
  • FTI (REPA) för producentansvar för insamlingen av förpackningar och plast SFS 2014:1073
  • Registrerad hos Miljöförvaltningen i Stockholm för import av livsmedel & gatuköksverksamhet

Försäkrade

  • Vi är försäkrade för vårt producentansvar med Länsförsäkringar

Egenkontroll

  • Ett system för egenkontroll finns och denna inkluderar även mässor och provsmakningar och ambulerande verksamhet.

Tillverkning

  • Våra underleverantörer av livsmedel är certifierade enligt BRC (Globala standarden för livsmedelssäkerhet) och använder inte GMO (genetiskt modifierade organismer) grödor i tillverkningen. Alla produkter som tillverkas har unika batchnummer, där underleverantören sparar prov för varje tillverkning under produktens levnadslängd.

Märkning

  • Produkterna är märkta med en etikett där ingredienser och markering av allergener tydligt framgår med fetstil enligt informationsförordning (EU 1169/2011). Näringsdeklaration framgår av en livsmedelsbilaga. Notera att EU 1169/2011 förordningen är för konsumentprodukter som säljs i DVH eller mot storhushåll (skolkök, lunchmatsal & etc). Mr. Waffle levererar inga sådana produkter idag, endast mot resturang & café. Här räcker det med att ingredienserna finns på Svenska och finns med på följesedeln om etiketten är på annat språk.

Transporter

  • De transportörer vi använder är godkända för att transportera livsmedel, exempelvis Bring Frigo om inget annat är avtalat. Frakt sker i tre olika mängder, som 1) halv 1/2 pall runt 12 lådor, 2) hel 1/2 pall runt 24 lådor eller 3) hel 1/1 pall runt 48 lådor.

Lager

  • Lagret för våra livsmedel är godkända av Miljöförvaltningen i Huddinge.