Publicerad den

Förfriterade Churros Airfryer, bäst i test.

Vi har testat några större Airfryers som är 10-11L, med tre galler för att få in 30 churros på en fritering.

Dessa Airfryer har ”i princip” samma insida, alltså grillelement och storlek mellan 10.4L-10.6L, de har lite olika höjd på korgarna som är i princip samma, tillbehör som följer med är samma (pommestummlare och kycklingspett). Samtliga har en plåt som du kan använda längst ner för eventuellt fett och smulor som ramlar ner. Kapaciteten är upp till 30 churros.

Hamilton Beach Airfryer 11L

Denna luftfriterar våra förfriterade churros på 5-6min med 200 grader i ”pommes frites” läget. Dessa modeller med fler korgar gör att churros i översta läget blir mer friterade och churros i lägsta läger lite mindre. Antingen så byter man plats sista 2 min eller så lägger man de mest förfriterade churros längst ner och de minst förfriterade högst upp.

+ Korgarna är lätta att dra in och ut
+ Alla tre är låga, bra för churros
+ Display är lätt att trycka på

– Är att displayen på ovansidan ser snabbt kladdig ut
– Dörren går inte att ta loss

Betyg 3 av 5

Breville airfryer VDF127X

Denna luftfriterar våra förfriterade churros på 5-6min med 200 grader i ”pommes frites” läget. Dessa modeller med fler korgar gör att churros i översta läget blir mer friterade och churros i lägsta läger lite mindre. Antingen så byter man plats sista 2 min eller så lägger man de mest förfriterade churros längst ner och de minst förfriterade högst upp.

+ Korgarna är lätta att dra in och ut
+ Alla tre är låga, bra för churros
+ Dörren går att ta loss
+ Den visar temperaturen när den värmer upp

– Displayen är lite svårtryckt

Betyg 3 av 5

Tefal Easy Fry FW5018

Denna luftfriterar våra förfriterade churros på 5-6min med 200 grader i ”pommes frites” läget. Dessa modeller med fler korgar gör att churros i översta läget blir mer friterade och churros i lägsta läger lite mindre. Antingen så byter man plats sista 2 min eller så lägger man de mest förfriterade churros längst ner och de minst förfriterade högst upp.

+ Två är låga, bra för churros
+ Dörren går att ta loss
+ En bonus på Tefal är en grillfunktion och grillplatta.

– Korgarna är tröga att dra in och ut
– En korg var lite djupare, inget bekymmer men..

Betyg 3 av 5

Resultat

Ja det är lite + / – på samtliga, men de gör jobbet.

Vi har testat en Airfryers som är 7.2L, med ett galler för att få in 10-20 churros på en fritering.

Philips Premium Airfryer XXL HD9867

Denna 7.2L luftfriterar våra förfriterade churros på 3-4min med 200 grader i ”pommes frites” läget. Den rymmer 10 churros på gallret, det går bra att lägga 10 till tvärsöver ovanpå med, alltså upp till 20st det tar då 5-6min.

+ Allt går ta loss, klarar diskmaskin
+ Lite snabbare än 11L, typ 30%
+ ”Favoritknapp” för spara en inställning
+ Värmehållningsläge upp till 30min

– I princip inga, det är kapaciteten.

Betyg 4 av 5